Over

Hoi! Mijn naam is Renske, de maakster van de Woldieren die je misschien wel op mijn Instagram pagina hebt gezien. In 2020 kwam ik in aanmerking met naaldvilten. Direct was ik verkocht! Wat heerlijk vind ik het om mijn creativiteit en mijn liefde voor natuur en dier te kunnen combineren door het werken met duurzaam en diervriendelijk verkregen schapenwol, een naald en mijn jutezak gevuld met rijst.

Maar eerst nog even mij, want het is altijd leuk om het gezicht achter het werk te zien en/of te leren kennen. Ik heb twee lieve jongens, geboren in 2016 en 2019, voor wie ik overdag aanwezig ben. In de avonduren, als zij warm in hun bed liggen, ga ik aan de slag met Woldieren. Pakketten worden ingepakt, vragen beantwoord en soms is er dan nog tijd

om zelf te gaan naaldvilten. Qua karakter ben ik trouw, zorgzaam maar ook ongeduldig en perfectionistisch. Als introvert in hart en nieren hou ik van avondjes op de bank met een zak chips, alleen.

Ook schrijf ik kinderverhalen en ben ik de auteur van het kinderboek De Vuilnisbeltbende. Ook ben ik onderdeel van de redactie van het fantastische kindertijdschrift Slot Sofenstein.

Woldieren zijn ontstaan uit liefde en respect voor de natuur, dieren en voor wol. Wanneer ik een Woldier maak, verwonder ik mij iedere keer aan het karakter van het dier wat zich vanzelf vormt. Karakter? Ja zeker, het voelt voor mij alsof ieder dier een unieke blik heeft, een uniek karakter.

Tijdens het maken van mijn Woldieren leer ik veel over het dier zelf. Het is ontzettend mooi hoe dierenvachten eruit zien, welke kant de haren opstaan, welke kleurveranderingen de ogen hebben. Alles lijkt in harmonie.

Woldieren kunnen als krachtdier fungeren. Ze dragen een bepaalde betekenis of kracht met zich mee die ik graag toelicht in de beschrijving van ieder Woldier. Je zult ook Huiskabouters of Seizoensfiguren tegenkomen op deze site of mijn social media. Kabouters en Seizoensfiguren (zoals Koning Winter) zijn voor mij verbonden met de natuur en geven de seizoenen en de natuur een gezicht. Een Huiskabouter is vooral voor kinderen een welkome bewoner vanwege de fantasie die een kind hierop kan loslaten. De Huiskabouter kan de (kinder)kamer beschermen tegen onwelkome gasten en uiteraard af en toe wat kattenkwaad uithalen.

Wanneer welk soort dier of kabouter beschikbaar komt, dat kan ik niet van tevoren zeggen. Ik werk op gevoel. Zoals mijn zoontje van vijf vaak zegt: ‘Het komt als het komt.’

Via Woldieren wil ik ook mijn enthousiasme voor het naaldvilten als hobby verspreiden. Dit doe ik door startpakketten en naaldvilt benodigdheden aan te bieden in mijn Winkel. Er zijn al veel mensen begonnen met naaldvilten, mede dankzij het Basis Handboek Naaldvilten welke dit jaar is uitgekomen. In dit boek leg ik de basis uit van het naaldvilten. Een mooi en duidelijk naslagwerk voor iedereen die wilt beginnen met naaldvilten.

Een Huiskabouter in de maak.